Playstation 5 kopen: vergelijk prijzen van verschillende webshops 

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van alle webshops waar je de PS5 kunt kopen. Je kunt per webshop zien hoeveel de PS5 kost en of hij op voorraad is. zijn. 

 

Playstation 5 met disc

 

Vergelijk prijzen

Playstation 5 digital edition

 

Vergelijk prijzen

Ontvang als eerste voorraden, aanbiedingen en bundels.

* indicates required

Ik wil updates ontvangen van:


 

PS5 met disc of PS5 Digital Edition kopen?

Een veelgestelde vraag is of je de PS5 met disc moet kopen of toch moet gaan voor de PS5 digital edition. Beide systemen zijn intern identiek aan elkaar. Ze hebben beide een acht core AMD Zen 2-based CPU op 3.5GHz, custom AMD RDNA 2 GPU met 10.28teraflops op 2.23GHZ, 16GB RAM en 825GB SSD. 

Daarnaast bevatten ze next-gen features zoals instant laadtijden, 8K graphics en geavanceerde 3D audio.  

Hoewel ze veel overeenkomsten hebben, zijn er wel een aantal verschillen die het vermelden waard zijn voor de kopers, namelijk:

PS5 met of zonder disc kopen - bekijk deze infographic

4K Blu-ray speler
Het meest opvallende verschil is dat de PS5 Digital Edition schijfloos is. DIt houdt in dat je alle games via de Playstation Store moet aanschaffen en downloaden op je harde schijf. Dit betekent ook dat je geen fysieke games van vrienden, familie of collega’s kunt lenen om in je PS5 te stoppen.

Daarnaast zijn ps4 games (zowel fysiek als digitaal) compatibel met PS5. Houdt er wel rekening mee als je een PS5 digital edition koopt, dat je alleen de PS4 games (gedownload van de Playstation Store) er op kunt spelen en niet de fysieke variant. Gamers die toch al van plan zijn om een PS5 met disc te kopen, hoeven zich hier geen zorgen over te maken.

PS5 met disc kopen nederland

Design
Voor sommige gamers maak het design van een console niet voor andere weer wel. Toch is er een aanzienlijk verschil in design tussen beide consoles en dat is de disc drive. Hierdoor mist de PS5 met disc een symmetrische design. Dit maakt de PS5 Digital Edition visueel aantrekkelijker dan PS5 met disc. Voordat je een PS5 koopt moet je goed voor je zelf bepalen wat je belangrijk vindt. Design? Of functionaliteit en gebruik? 

Prijs
Tot slot de prijs! De PS5 Digital Edition heeft een adviesprijs van €399,99 en de PS5 met disc heeft een adviesprijs van €499,99. De digitale versie van de PS5 is dus €100,- goedkoper. Bedenk goed of je voor een meerprijs van €100,- de PS5 met disc de moeite waard vindt om te kopen. 

In ons overzicht hierboven vergelijken we de prijzen van verschillende webshops. Hierdoor kun je in één opslag zien waar de PS5 te koop is en wat de levertijden zijn. 

Alle PS5 reviews op een rij

Twijfel je nog of je de PS5 moet kopen? Lees hieronder highlights van alle PS5 reviews van Nederlandse game- en techwebsites. 

ps5 reviews op een rij